ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΨΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Το νεότερο, ομορφότερο και πιο δημοφιλές παγκοσμίως μουσείο της Αθήνας γίνεται τριών ετών και το γιορτάζει με μειωμένο εισιτήριο και ζωντανή μουσική. 


Πριν από τρία χρόνια τέτοιες μέρες, είχαμε χαρές μεγάλες. Τα εγκαίνια του πολυθρύλητου Μουσείου Ακρόπολης ήταν γεγονός. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης το Νέο Μουσείο Ακρόπολης συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια καθόλα επιτυχημένης λειτουργίας,

έχοντας εκπληρώσει στο στόχο να γίνει ένας ζωντανός φορέας πολιτισμού αλλά και πόλος έλξης τουριστών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Στις 20 Ιουνίου, την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια, το Μουσείο γιορτάζει, διευρύνοντας το ωράριό του από τις 8 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα (τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο) και προσφέροντας μειωμένο εισιτήριο για όλους τους επισκέπτες στα 3 ευρώ.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας να απολαύσουν μουσικά σύνολα και σολίστες. Τα σύνολα που συμμετέχουν –την επιμέλεια έχει το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ- είναι αναλυτικά: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα Κίθαρις του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.

Στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos ενώ στις στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

INFO: Στο Μουσείο Ακρόπολης στις 20/06

Keywords
Τυχαία Θέματα