Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία

Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

«Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία

διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οκονομικών. Ο πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

«Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της κυβέρνησης»

Στη μακροσκελή παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η αισιοδοξία που εκφράζει εσχάτως η κυβέρνηση, δεν δικαιολογείται, ούτε απ’ τα πεπραγμένα της, ούτε απ’ την ίδια της την επιχειρηματολογία: «Απ’ τη μια μιλάτε για πρωτογενές πλεόνασμα και απ’ την άλλη λέτε πως αν δεν πάρουμε τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις. Και διαρκώς υπερηφανεύεστε πως πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία – το μοναδικό κούρεμα που αύξησε το χρέος αντί να το μειώσει και κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μιλάτε για τον μεγάλο κίνδυνο που έρχεται από τα διαλυμένα ταμεία – τον κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων. Το σχέδιο όμως, το έχετε έτοιμο: Να περάσουν όλοι σε ένα ταμείο με συντάξεις πείνας».

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί μια νέα δέσμη «μέτρων αφαίμαξης από μια αιμορραγούσα οικονομία» σημείωσε ο κος Τσίπρας. Η οικονομία έχει καταρρεύσει απ’ το Μνημόνιο, το φάρμακο έχει αποδειχθεί πιο βλαβερό απ’ το χρέος και τα ταμεία καταρρέουν από το καταστροφικό PSI. «Την ίδια στιγμή που ψάχνετε να βρείτε λεφτά για τις συντάξεις ψάχνετε να ξεπουλήσετε τον ΟΠΑΠ. Όχι μόνον δεν θα υπάρξει ασυλία για όσους παραβιάζουν τους νόμους και επιβαρύνουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά πολύ σύντομα, όταν ο λαός δώσει εντολή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, θα βρούμε τρόπους να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά του Δημοσίου, φορολογώντας όσο πρέπει τους επιτήδειους. Θα επαναφέρουμε τα κέρδη στο Δημόσιο για να στηρίξουμε την οικονομία. Πρώτα οι συντάξεις και οι ανάγκες του λαού, και μετά τα κέρδη των φίλων και των κολλητών!» διατράνωσε ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αισιόδοξος για της εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο. «Να ποια είναι η εναλλακτική, το «άλλο σχέδιο» που μας ζητάτε απέναντι στα σχέδια της υποταγής και της διάλυσης: Οι λαοί, οι αγώνες, η ενότητά τους είναι το άλλο σχέδιο. Εμείς στο λαό θα δεσμευτούμε, να ξεκινήσουμε μια μεγάλη σύγκρουση για την ανατροπή του μνημονιακού εφιάλτη. Δεσμευόμαστε πως δεν θα υποχωρήσουμε, πως δεν θα αποτύχουμε, πως θα πετύχουμε την ενότητα των λαών του Νότου. Όταν οι λαοί θέλουν, και δυνατότητα διαπραγμάτευσης υπάρχει, και η ακύρωση των Μνημονίων υπάρχει, και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα σταματήσει την καταστροφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα