ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ

Η Ευρώπη θα βγει από την κρίση μόνον αν συμφωνηθεί η διαγραφή των χρεών των χειμαζόμενων κρατών, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere Della Sera. Ζήτησε την κατάργηση του Μνημονίου, σημειώνοντας ότι δεν αποδίδει καρπούς.

«Πρέπει να συγκληθεί μια νέα

διάσκεψη σαν και εκείνη που συνήλθε στο Λονδίνο, το 1953, όταν διεγράφη μεγάλο μέρος του γερμανικού χρέους και δόθηκε αναβολή, στο Βερολίνο, σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των τόκων», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο τη ρευστότητα, για να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκτίμησε πως «η ζώνη του ευρώ είναι μια αλυσίδα που τη συνθέτουν δεκαεπτά κρίκοι. Αν ένας σπάσει, θα διαλυθεί όλη. Μετά την Ελλάδα, σειρά θα έχουν οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, η Ισπανία, η Πορτογαλία και στο τέλος, η Ιταλία».

Όσον αφορά στην επόμενη δόση του δανείου, υποστήριξε πως σχεδόν το σύνολο του ποσού θα αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην πραγματική οικονομία θα καταλήξουν μόνον πεντακόσια με εξακόσια εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα