ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ»

Την αλλαγή πολιτικής για την Ελλάδα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και χθες, από το Βερολίνο, δεύτερη μέρα της ευρωπαϊκής περιοδείας του. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, απέφυγε εκ νέου να μιλήσει για καταγγελία ή ακύρωση του Μνημονίου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες με τους ηγέτες του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, υποστήριξε εκ νέου ότι «το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο». «Το πρόγραμμα αυτό, δεν βγαίνει. Οδηγεί στην καταστροφή», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι περίφημες «υποχρεώσεις» που πρέπει να τηρήσουμε, μας οδηγούν στην απομόνωση από την Ευρώπη και οδηγούν την ίδια την Ευρώπη σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διότι, αν το νέο πακέτο των σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στη Βουλή, υπερψηφισθεί και υλοποιηθεί, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σ’ ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, αλλά, ταυτόχρονα, αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ξανά υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, καλώντας τους πολίτες «να σηκώσουν το βάρος στα χέρια τους» και «να αντιδράσουν σε αυτό το πακέτο μέτρων, διεκδικώντας μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση. Είναι η συνταγή που ανοίγει τον πάτο του βαρελιού, είναι η συνταγή που αν συνεχίσουμε να την ακολουθούμε, τότε είναι βέβαιο, – και αυτό το συνειδητοποιούν και οι πιστωτές-, πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Πιστεύω ότι η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του, μεταβαίνοντας από τη γερμανική πρωτεύουσα στο Αμβούργο, ώστε να τοποθετηθεί σε συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit με θέμα την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα