ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ

Ζητείται ..βάσιμη Ελπίς!

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα αργοπεθαίνει.. Εκείνοι που όριζαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια και κατάφεραν να την ρίξουν στα βράχια, έστω και τώρα καταδικάζονται στην συνείδηση των Ελλήνων. Και το ηχηρό μήνυμα για αλλαγή πλεύσης ήδη εστάλη δια της ψήφου. Το πώς φτάσαμε ως εδώ λίγο ή πολύ το έχουν κατανοήσει όλοι: Η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει είναι λογικό να φωλιάζει στην καρδιά του καθένα. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από το να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα. Καλό είναι η ελπίδα για το «φως στην άκρη του τούνελ», η ανάγκη «να πληρώσουν

επιτέλους αυτοί που φταίνε» να συνοδεύεται και με αναγνώριση των δυσκολιών που υπάρχουν. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά να.. για να μην λέμε μετά την «απομάκρυνση από το ταμείο» ότι άλλα μας έταζαν και άλλα προέκυψαν. Για να μην παρασυρθούμε πάλι από «παλαιάς κοπής» πολιτικό λόγο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πια πως βλέπουν μπροστά τους να αποκαλύπτεται η «γυμνή αλήθεια».. Γιατί αυτή την φορά η φράση «άφησαν καμένη γη» έχει αποκτήσει υπόσταση. Είναι η πικρή για όλους μας αλήθεια.

Η ρητορική που ήθελε την Ελλάδα να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εάν «πάγωνε» τις πληρωμές στους «ξένους τοκογλύφους» ήδη αυτές τις ημέρες αναπαράγεται ολοένα και λιγότερο.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει «βασικό έλλειμμα» σχεδόν 2 δισ. ευρώ -πιθανότατα εννοούσε πρωτογενές έλλειμμα- και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν πλέον τις προτάσεις τους για το πώς θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες που θα προκύψουν: Ήδη έχει ειπωθεί κάτι για επιβολή φόρου 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων, αλλά και για υιοθέτηση μιας νέας έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Προτάσεις που όπως είναι λογικό θα μπουν στο «μικροσκόπιο» για να εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή τους και τι μπορούν να αποδώσουν για να κλείσουν τις «τρύπες» των ταμείων. Με τους αριθμούς να βγαίνουν.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Εκείνος που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας δεν θα πρέπει να χαϊδέψει αυτιά. Πρέπει να πει την αλήθεια και να είναι σε θέση να δώσει κοινωνικά δίκαιες λύσεις. Αυτή θα πρέπει να είναι η απαίτηση από κάθε πλευρά που μετέχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Όχι μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ.. Ως τώρα όμως οι προτάσεις του μοιάζουν να εξαντλούνται στην ίδια δοκιμασμένη, αποτυχημένη και καταδικασμένη από τον λαό «συνταγή».. Και νέοι φόροι..

Στο όνομα της αριστερής ιδεολογίας τέτοιου τύπου «χαράτσια» θα επιβληθούν μόνον στο «κεφάλαιο» και σε όσους «μέχρι σήμερα μας έκλεβαν»..

Η πραγματικότητα είναι όμως άλλη: Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και σίγουρα το «κεφάλαιο» δεν κρύβεται σε όσους δηλώνουν -και το δείχνουν στην εφορία- εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, αλλά σε εκείνους που τα κρύβουν.. Ούτε και στις μικρές επιχειρήσεις που μετά βίας στέκονται όρθιες και -που σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- θα πρέπει να πληρώσουν φόρο ακόμη και αν γράφουν ζημιές!!
Η φοροδιαφυγή για να χτυπηθεί θα χρειαστεί

Keywords
Τυχαία Θέματα