ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ

Το έγκλημα του να είσαι «σωστός» και η τιμωρία…

Ήταν η εποχή που οι φήμες για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είχαν «φουντώσει»… Οι καταθέτες πανικοβλήθηκαν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό με την ευγενική συνδρομή βεβαίως αρκετών τραπεζικών «γνωστών και φίλων» τους που προσελκύοντας πελάτες ..κάτι έβαζαν και οι ίδιοι στην τσέπη.

Η Κυβέρνηση έδειχνε να τα έχει χάσει με τους ταχείς ρυθμούς που είχε προσλάβει η εξαγωγή καταθέσεων, πόσο μάλλον όταν ανάμεσα στους

νομοταγείς νοικοκυραίους που από φόβο έβγαλαν ότι είχαν και δεν είχαν στο εξωτερικό  μετακινήθηκε και ένα κάρο  «μαύρο χρήμα»… Οι εκκλήσεις έδιναν και έπαιρναν και ούτε λίγο ούτε πολύ όσοι τελικά «έμειναν Ελλάδα» -είτε από άγνοια του τι θα προέκυπτε από μια επικίνδυνη εξέλιξη, είτε από ..άποψη- έμελλε να χαρακτηριστούν έως και πατριώτες.

Μόλις ηρέμησαν λίγο τα πράγματα άρχισαν οι απειλές απέναντι σε όσους …εγκατέλειψαν την πατρίδα και εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα για ελέγχους ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, για εκτεταμένες διασταυρώσεις, ενώ η Αθήνα δήλωνε έτοιμη να πάρει στα χέρια της έως και λίστες  με ονοματεπώνυμα ώστε να πιαστούν στην «τσιμπίδα» του νόμου όσοι έβγαλαν μαύρο χρήμα εδώ και το έστειλαν κατόπιν στο εξωτερικό.

Είχαν έτοιμο και τον φόρο που θα επέβαλλαν οι κυβερνώντες σε όσους παράνομα έστειλαν χρήμα σε Ελβετίες, Βρετανίες, Γαλλίες, Γερμανίες ή και σε εξωτικούς παραδείσους τύπου Καιμάν: 40%.. Ναι 40%.. Επιτέλους!! Δικαιοσύνη.. Θα πλήρωναν ακριβά όσοι τόλμησαν όχι μόνον να κλέψουν την πατρίδα τις καλές ημέρες, αλλά ταυτόχρονα την πρόδωσαν στα δύσκολα..

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.. Η ώρα των αποφάσεων.. Πίεζε και η τρόικα για φοροεισπρακτικά μέτρα και.. επεβλήθη φόρος.. Σε ποιον; Μα φυσικά στους καταθέτες που ..έμειναν Ελλάδα. Που συνειδητά ή ασυνείδητα στήριξαν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και έως σήμερα με τα κεφάλαιά τους στηρίζουν την χώρα.. Και η Ελλάς ως είθισται τους ανταμείβει με αύξηση του φόρου επί των τόκων των καταθέσεων από το 10 στο 15%..

Τι να πούμε πια για αυτή την χώρα;;

Για το πώς την πλήρωσαν και την πληρώνουν όσοι ήταν συνεπείς στην εξόφληση του φόρου τους;; Για τα «σπασμένα» των ληξιπρόθεσμων των 48 δισ., τα νοικοκυριά που ουδέποτε άργησαν έστω μια δόση υποχρεώνονται σήμερα να πληρώνουν ολοένα και πιο βαρείς φόρους..

Για εκείνους που αναγκάζονται να δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους, καθότι τα δηλώνει και ο εργοδότης τους; Για τους μισθωτούς;; Που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν αυτοί που πλήρωναν μια ζωή ..εκείνους τους φοροφυγάδες που δεν πλήρωσαν ποτέ τους έναν σωστό φόρο γιατί ήξεραν να κρύβουν;;

Τι να πεις για την Ελλάδα; Η καλύτερα για εκείνους που έχουν κληθεί να την κυβερνήσουν.. .

Κυβερνήτες που εύκολα ξέρουν να πετσοκόβουν συντάξεις ξανά και ξανά τσακίζοντας κάθε αξιοπρέπεια που έχει απομείνει στους απόμαχους της εργασίας, αλλά δεν ξέρουν πώς να συμμαζέψουν τα του Οίκου τους και να δώσουν πειστικές απαντήσεις –για παράδ

Keywords
Τυχαία Θέματα