«Βελτιωμένη» η ύφεση

12:46 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το β’ τρίμηνο του χρόνου η συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος διαμορφώθηκε στο 3,8%, σαφώς βελτιωμένη εικόνα έναντι της αρχικής εκτίμησης για 4,6%. Το οικονομικό επιτελείο πλέον ποντάρει πολλά στα αποτελέσματα της περιόδου Ιουλίου- Αυγούστου- Σεπτεμβρίου οπότε και υπήρξε αυξημένο κύμα τουριστών, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για το σύνολο της χρονιάς. Άλλωστε, τα στοιχεία της ύφεσης θα πέσουν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

και θα κρίνουν πολλά σε σχέση με τα μέτρα που ενδεχομένως θα χρειαστεί η χώρα για την επόμενη διετία.

Αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,1% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,6%.

Μείωση κατά 11,8% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 10,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 16,0%. Επισημαίνεται ότι η τρέχουσα χρονολογική σειρά των τριμηνιαίων στοιχείων θα αναθεωρηθεί σαν αποτέλεσμα της αναθεώρησης των αντίστοιχων ετησίων εθνικολογιστικών αποτελεσμάτων, προγραμματισμένης για τον Σεπτέμβριο 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα