«Βεντέτα» Μαρκογιαννάκη, Κωνσταντοπούλου

17:12 7/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Πρωταγωνιστές και πάλι ο Πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφορμή έδωσε η παραβίαση του χρόνου των 20 λεπτών που διατίθεται στους εισηγητές των κομμάτων για την υποβολή ερωτήσεων στους μάρτυρες.

Στην επιτροπή κατέθετε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ήδη 60 λεπτά που υπέβαλλε ερωτήσεις. Τη στιγμή που η κ. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε τη μάρτυρα για τον ρόλο του Σταύρου Παπασταύρου που είναι σύμβουλος του κ. Σαμαρά και για το πώς το όνομα του συνδέεται με τη λίστα, φέρεται να τη διέκοψε ο κ. Μαρκογιαννάκης με την επίκληση της παραβίασης του χρόνου. Τη συγκεκριμένη στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κ. Παπαδάκου να δώσει διευκρινίσεις για όσα έχει γράψει σχετικά με τον κ. Παπασταύρου και την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Siemens.

H διακοπή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση των συναδέλφων της του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γιώργου Κοντονή και Θοδωρή Δρίτσα που βγήκαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μια αναφορά του κ. Μαρκογιαννάκη προς την κ. Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με την οποία «τον παίρνουν τηλέφωνο δικαστές και τον οικτίρουν για τον τρόπο που δικηγορεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα με την κ. Κωνσταντοπούλου να κατηγορεί τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι επαναλαμβάνει όσα τα χαλκεία διαδίδουν τις τελευταίες ημέρες σε βάρος της.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής ανέφερε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ότι αψευδής μάρτυρας είναι τα πρακτικά, ολιγοσέλιδο απόσπασμα των οποίων προτίθεται να δημοσιοποιήσει για να γίνει αντιληπτό τι πραγματικά συμβαίνει εντός της επιτροπής. Ο ίδιος όμως ανέφερε επίσης ότι απευθύνθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τη δυνατότητα να δίνονται πρακτικά στη δημοσιότητα και η απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου υπήρξε αρνητική.

 

«Δεν μπορεί να εκφυλίζεται έτσι το έργο της Επιτροπής», σχολίασε λίγο αργότερα η κ. Κωνσταντόπουλου και κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι με τη στάση του εμπόδισε τη διερεύνηση του κ. ρόλου του κ. Παπασταύρου. Επισήμανε επίσης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να επιμείνει στη διαλεύκανση της υπόθεσης και να τηρήσει τη διαδικασία για τη μυστικότητα των συνεδριάσεων γιατί διαφορετικά μπορεί κάποιος να προσβάλει τη διαδικασία ζητώντας την ακύρωσή της.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα