Βγαίνουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας της νοσοκόμας της Κέιτ

Ταυτόχρονα, διεξάγεται έρευνα από την Αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή των ΜΜΕ για την φάρσα που έκανε ραδιοφωνικός σταθμός του Σίδνεϊ όσον αφορά στην νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον σε νοσοκομείο του Λονδίνου και μοιραία οδήγησε στην αυτοκτονία της 46χρονης Σαλντάνα. Η ACMA ερευνά την υπόθεση μόνο σε σχέση με το μέσο ενημέρωσης και όχι με τους παρουσιαστές και θα εξετάσει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός σεβάστηκε τους κανόνες μετάδοσης. Η ACMA θα αποφασίσει αν ο σταθμός παρενέβη στην προσωπική ζωή ή παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας

που ορίζονται από τον κώδικα λειτουργίας των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης θα κρίνει αν τηρήθηκε ο κανόνας που ορίζει ότι το θύμα μιας φάρσας πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη ραδιοφωνική μετάδοσή της.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν στο σταθμό είναι να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ή να του επιβληθεί πρόστιμο. Η διεύθυνση του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός τόνισε πως ο 2Day FM προσπάθησε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο πέντε φορές πριν μεταδώσει την εκπομπή.

Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής τηλεφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο King Edward VII όπου νοσηλευόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ παριστάνοντας την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο. Η νοσοκόμα Τζακίνθα Σαλντάνα που πήρε το τηλεφώνημα αρχικά τους παρέπεμψε σε συνάδελφό της, η οποία τους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα