ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 1.991 ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ

Διασταύρωση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ με τις άλλες δυο λίστες θα κάνουν το προσεχές διάστημα οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, υπεύθυνοι για την διερεύνηση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», η λίστα, που παραδόθηκε στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνονται περί τους 1.991 Έλληνες καταθέτες, που είχαν συναλλαγές με την HSBC.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σε πρώτη φάση οι οικονομικοί εισαγγελείς θα κάνουν την διασταύρωση των στοιχείων ή καλύτερα των

ονομάτων που βρίσκονται στην εν λόγω λίστα, για να ελέγξουν μήπως έχουν αφαιρεθεί φυσικά πρόσωπα σε κάποια από τις τρεις, που για καιρό «άλλαζαν χέρια και ήταν ξεχασμένες».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τα ονόματα όσων περιλαμβάνονται στην λίστα και θεωρούνται ύποπτοι δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και σε πρώτη φάση «οι Αρχές θα προσπεράσουν τις περιπτώσεις εφοπλιστών και μεγάλων επιχειρηματιών … οι οποίοι μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις μεγάλων κεφαλαίων».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «οι Αρχές κάνουν λόγο για θησαυρό, επειδή πρόκειται για την περίοδο, που δεν είχε εκδηλωθεί η οικονομική κρίση, η φούσκα της ευημερίας στην Ελλάδα ήταν στο ζενίθ και οι φορολογικοί έλεγχοι ανύπαρκτοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα