Υποσχέσεις Σταϊκούρα για μείωση φόρων σε εστίαση, πετρέλαιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, που ενημέρωσε σήμερα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, προχώρησε στη δημόσια παραδοχή ότι και στους δύο αυτούς τομείς απαιτείται αλλαγή πολιτικών που φαίνεται ότι δεν αποδίδουν.

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε παραδώσει στους βουλευτές τα στοιχεία για την υστέρηση στα έσοδα από έμμεσους φόρους και είχε δεχθεί τις επισημάνσεις πολλών βουλευτών ότι με τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν έπεσε η κατανάλωση.

Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει

δημόσια τον προβληματισμό της για πτυχές της πορείας των εσόδων, ιδίως στο σκέλος των έμμεσων φόρων, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Διαπιστώνεται πράγματι μια τάση απόκλισης έναντι των στόχων για τους έμμεσους φόρους το τρίμηνο του έτους. Γι΄ αυτό το λόγο η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να επαναξιολογηθούν ορισμένες πολιτικές. Και γι΄ αυτό για πρώτη φορά στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που επικαιροποιείται υπάρχει ρητή αναφορά για επαναξιολόγηση του προγράμματος τον Ιούνιο όπου θα εξετασθεί η μείωση φορολογικών συντελεστών όπως για παράδειγμα ο ΦΠΑ στην εστίαση».

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι «η ανάγκη αξιολόγησης δεν επικεντρώνεται μόνο στον ΦΠΑ στην εστίαση αλλά προφανώς μπορεί και πρέπει να αξιολογηθούν και άλλες πολιτικές οι οποίες φαίνεται να μην αποδίδουν, όπως η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα