«ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ» ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Πρόγραμμα μαθητείας για νέους, απόφοιτους Τεχνικής Εκπαίδευσης προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης τα τελευταία 3 χρόνια, υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή – πρόθεση να απασχολήσουν νέους, για 6 ώρες την ημέρα, σε θέσεις μαθητείας. Στόχος είναι η απόκτηση της πρώτης εργασιακής

εμπειρίας, σε επιχειρήσεις που δεν θα καταβάλλουν τίποτε.
Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα χορηγεί ύποτροφία στο μαθητευόμενο ενώ θα καλύπτει το νέο ασφαλιστικά,  ώστε να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για την επιχείρηση που υποδέχεται το μαθητευόμενο απόφοιτο.
Ως πρώτη προτεραιότητα του Προγράμματος «Μαθητεία για Αποφοίτους» τέθηκαν οι Απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται, όμως, να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr  να δηλώσουν θέσεις μαθητείας για να δώσουν την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους να μάθουν μέσα από ουσιαστική μαθητεία.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (συγχρηματοδοτούμενες πράξεις με τίτλο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματική Εμπειρίας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου (http://www.eye.minedu.gov.gr/)

Keywords
Τυχαία Θέματα