Τραυματίστηκε σοβαρά η Μαρία ντε Βιγιότα

01:30 4/7/2012 - Πηγή: NewsAuto

Με το χειρότερο τρόπο εξελίχθηκε το ντεμπούτο της Μαρία ντε Βιγιότα πίσω από το τιμόνι της Marussia MR-01. Η Ισπανίδα δοκιμαστής της ρωσικής ομάδας είχε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμών αεροδυναμικής σε ευθεία, στο αεροδρόμιο του Ντάξφορντ.

Η 32χρονη δοκίμαζε το νέο αεροδυναμικό πακέτο της ομάδας, για το οποίο το τεχνικό τιμ καμάρωνε και που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο γκραν πρι του Σίλβερστοουν το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, όλα πήγαν στραβά.

Είχε ήδη ολοκληρώσει το

πρώτο πέρασμα και επέστρεφε στο χώρο των… αυτοσχέδιων πιτ. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, η Βιγιότα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου που επιτάχυνε, καταλήγοντας πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο ακόμα και για απειλή της ζωής της άτυχης οδηγού αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Άντενμπρουκ του Κέμπριτζ, τα νέα άφησαν παράθυρο αισιοδοξίας.

Η σχετική ανακοίνωση που η Marussia εξέδωσε στις 17:45 (ώρα Μ. Βρετανίας) ανέφερε:
«Από τη στιγμή που η Μαρία έφτασε στο νοσοκομείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κέντρο ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, έχει δεχθεί την καλύτερη δυνατή ιατρική προσοχή και φροντίδα. Έχει τις αισθήσεις της και οι ιατρικές εξετάσεις της είναι σε εξέλιξη. Η ομάδα θα περιμένει την έκβαση αυτών πριν προβεί σε περεταίρω δηλώσεις. Η προτεραιότητα της ομάδα αυτή τη στιγμή είναι η Μαρία και η οικογένειά της».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σύγκρουση έγινε με λιγότερα από 50 χιλιόμετρα την ώρα αλλά όλη τη δύναμη της πρόσκρουσης με τη ράμπα του φορτηγού, την απορρόφησε το κράνος της Βιγιότα. Εξ ου και οι σοβαροί τραυματισμοί στο κεφάλι και το πρόσωπο. Όσο για την αιτία, εντοπίζεται πιθανότατα σε δυσλειτουργία του συστήματος anti-stall της MR-01, που προκάλεσε και την αναπάντεχη επιτάχυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα