2.389 νοίκια συνεχίζει να πληρώνει το δημόσιο

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 2.389 ενοίκια πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο για να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες, την ώρα που δημόσια κτίρια ρημάζουν αναξιοποίητα.

Τον ακριβή αριθμό των συμβάσεων μισθώσεων κτιρίων για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών έδωσε χθες η βουλή ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου.

Σύμφωνα

με το αρχείο που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, οι μισθώσεις κτιρίων για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών διενεργούνται από τις κτηματικές υπηρεσίες που είναι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η διενέργεια μίσθωσης, γίνεται κυρίως μέσω δημοσίαων διαγωνισμών και κατ’ εξαίρεση με απευθείας μίσθωση.

Στο ερώτημα πάντως του βουλευτή για ποιο λόγο δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία των ιδιοκτητών που νοικιάζουν ακίνητα στο δημόσιο και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται να εισπράττουν υπέρογκα ποσά, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι έχει απευθύνει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ωστόσο το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί.

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα