Liger ή Tigion, ένα υβρίδιο που είναι… μισό λιοντάρι και μισή τίγρης! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα καταφύγιο για ζώα της άγριας φύσης στη Νότια Καρολίνα, παρουσίασε το μεγαλύτερο – και πιο εντυπωσιακό – είδος στην οικογένεια των αιλουροειδών. Ο «Ηρακλής» και το μόλις 4 εβδομάδων αδερφάκι του, ο «Κριός» είναι τα μοναδικά στο είδος τους υβρίδια, που αποτελούν διασταύρωση λιονταριού και τίγρεως!

Όπως ενημέρωσε τη βρετανική Mail, ο διευθυντής του πάρκου, Δρ Bhagavan Antle, τα λιοντάρια με τις τίγρεις αναπαράγονται σε εξαιρετικά σπάνια περιπτώσεις και τα επίσημα περιστατικά, ανέρχονται μόλις σε τρία! Το σπάνιο υβρίδιο

που προκύπτει, ονομάζεται liger (λιονταρότιγρης), αν ο αρσενικός γονιός είναι λιοντάρι, ή Tigion (τιγρολιόνταρο) αν αντιστοίχως είναι η τίγρης! Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για λογοπαίγνια με τις αγγλικές λέξεις lion (=λιοντάρι) και tiger (=τίγρης) ούτως ώστε να γίνει κατανοητή η διασταύρωση και να περιγραφεί ο όρος, καθώς προφανώς και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό!

Το εντυπωσιακό με τα liger, εξηγεί ο υπεύθυνος του πάρκου, είναι ότι έχουν πάρει από τα λιοντάρια τη συντροφικότητα που τα χαρακτηρίζει και από τις τίγρεις την… αγάπη για το νερό!

Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από μια τίγρη και προφανώς το δυνατότερο αιλουροειδές που υπάρχει, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη μεγάλης γάτας!

Keywords
Τυχαία Θέματα