Reuters: Η ΕΚΤ έτοιμη να δεχθεί νέο κούρεμα

Έτοιμες να δεχθούν περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους εμφανίζονται η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στα επίπεδα του 100% του ΑΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. Κάτι τέτοιο σημαίνει

νέο «κούρεμα» της τάξης των 70-100 δισ. ευρώ.

«Αυτό σημαίνει ότι η ΕΚΤ, αλλά και οι κεντρικές τράπεζες θα χάσουν από ελληνικά ομόλογα που κατέχουν. Αλλά επίσης σημαίνει ότι και οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δεχθούν απώλειες.

Το σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι να σηκώσουν το βάρος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ορισμένες κεντρικές τράπεζες, αλλά αυτό ίσως σημαίνει ότι κάποιες τράπεζες -ακόμα και η ίδια η ΕΚΤ- θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση» αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Reuters.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για το θέμα αυτό είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ωστόσο, η ίδια η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η  πεποίθηση που επικρατεί για το ελληνικό πρόγραμμα είναι ότι έχει εκτροχιαστεί και απαιτείται «επιθετική δράση», προκειμένου το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα