Reuters: Η βία ενισχύει την Χρυσή Αυγή

Ειδικό αφιέρωμα για το κόμμα της Χρυσής Αυγής φιλοξενεί την Δευτέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με αφορμή την συνεχή άνοδο που καταγράφει το ακροδεξιό κόμμα στις δημοσκοπήσεις αλλά και το ναζιστικό χαιρετισμό του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.
Το αφιέρωμα ξεκινά με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Νίκου Μιχαλιολάκου

τον περασμένο μήνα στον Γουδή όπου το διεθνές πρακτορείο αποκάλυψε πως η εν λόγω συγκέντρωση «μαρτύρησε» ότι το ακροδεξιό κόμμα «διαθέτει ένα προσφάτως αποκτηθέν αίσθημα θριάμβου, ακόμα και κομπασμού, που κάποιοι βρίσκουν απειλητικό».
«Με την βοήθεια ενός κύματος κοινωνικής οργής εναντίον διεφθαρμένων πολιτικών, της λιτότητας και της λαθρομετανάστευσης, η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να διπλασιάζεται σε λίγους μήνες».
Για την ραγδαία άνοδο που καταγράφει το κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το reuters σημειώνει «Το κόμμα αυτό τώρα εμφανίζεται να κατακτά στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Η βίαιη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής, που περιφέρονται συχνά σε γειτονιές της Αθήνας παρενοχλώντας μετανάστες, φαίνεται να ενισχύει αντί να βλάπτει την θέση του κόμματος. Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητας σε ένα εξοργισμένο κοινό, η κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού της συντηρητικής με την κεντροαριστερή παράταξη, παραμένει στον πολιτικό ορίζοντα. Η πιθανότητα να λάβει η Χρυσή Αυγή την δεύτερη θέση σε ενδεχόμενες εκλογές – εξπρές δεν είναι πολλές, αλλά είναι ωστόσο υπαρκτές, σύμφωνα με τους δημοσκόπους»,.
Μάλιστα το αφιέρωμα περιλαμβάνει και ένα μικρό κομμάτι από μία παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει ο Ηλίας Παναγιώταρος στην οποία είχε τονίσει «Η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος οργανισμός στην χώρα, ο οποίος δουλεύει. Όλα τα άλλα έχουν σταματήσει να δουλεύουν ή δουλεύουν εν μέρει… Ενεργούμε σαν μια καλά οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, γιατί ο στρατός είναι ο καλύτερος οργανισμός σε όλες τις χώρες»,Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα