Απολαυστικός κορμός σοκολάτας

Υλικά για το μπισκότο:

6 κρόκοι αυγού

50 γρ. ζάχαρη

3 ασπράδια αυγού

35 γρ. ζάχαρη

55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Υλικά για την σοκολάτα:

500γρ κουβερτούρα σε κομματάκια

500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή πολύ πηχτής σαντιγί

250γρ γάλα

Εκτέλεση για το μπισκότο:

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μετά χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ ζάχαρη ώσπου να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3

από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα κρόκων. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το αλεύρι σαν βροχή και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά για να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας.

Απλώνουμε τώρα το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα μέσα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς. Αφού ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την τοποθετούμε ανάποδα σε μία άλλη λαδόκολλα για να ξεκολλήσει. Την αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει.

Εκτέλεση για την σοκολάτα:

Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα να βράσει. Όταν πάρει μία βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούνε πολύ καλά. Αφού γίνουν ένα λείο μίγμα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.

Αφού έχουν ετοιμαστεί και τα δύο υλικά μας ήρθε η ώρα να τα ενώσουμε. Αρχικά απλώνουμε την μισή από την κρέμα πάνω στο μπισκότο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Η τελευταία μας κίνηση είναι να απλώσουμε την υπόλοιπη κρέμα με μία σπάτουλα πάνω σε όλη την επιφάνεια του κορμού μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Καλή απόλαυση!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα