Μπέμπε Γκρίλο: «Πραξικόπημα η επανεκλογή Ναπολιτάνο»

Την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Δημοκρατίας σχολίασε ο επικεφαλής του κινήματος “Πέντε Αστέρων” Μπέπε Γκρίλο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται «μικρό πονηρό πραξικόπημα».

Σύμφωνα με τον Γκρίλο, ο Ναπολιτάνο ήταν «κουρασμένος και απογοητευμένος, και τα κόμματα κατάφεραν να τον πείσουν να παρατείνει την θητεία του».

Σε ανακοίνωσή τους, ο Γκρίλο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος , Βίτο Κρίμι και Ρομπέρτα Μολπάρντι, αναφέρουν ότι από τις τρεις ώρα Ιταλίας, σήμερα το απόγευμα, τα μέλη του κινήματός τους

θα κάνουν και πάλι σαφή την κριτική τους στην επανεκλογή του Ναπολιτάνο, με διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ρώμης, Πιάτσα Σάντι Απόστολι.

Ο Γκρίλο πρόσθεσε επίσης ότι η «κεντροαριστερά δεν θέλησε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των ψηφοφόρων της, να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Στέφανο Ροντοτά», και εξήγησε ότι «χθες το βράδυ δεν μετέβη τελικώς στην Ρώμη και δεν μίλησε στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές για να αποφευχθούν τυχόν βίαια επεισόδια».

Εν αναμονή σχηματισμού κυβέρνησης

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να επιλέξει το νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι αυτά του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο, και του μέχρι χθες δεύτερου γραμματέα του προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να στηρίξουν η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά, και η μετριοπαθής κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι.

Δεν είναι ωστόσο σαφές αν το βαθιά διχασμένο Δημοκρατικό Κόμμα είναι πράγματι διατεθειμένο να συγκυβερνήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προοπτική στην οποία εναντιώνεται μεγάλο μέρος των προοδευτικών ψηφοφόρων.

Η όποια κυβέρνηση θα πρέπει να συσταθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς έχουν περάσει πλέον σχεδόν δυο μήνες από τις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα