Χατζηδάκης: Πρέπει να ενισχυθεί η αγορά

Στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, στάθηκε κατά την ομιλία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών «για να καταστεί

η οικονομία μας ανταγωνιστική, εξωστρεφής, φιλική στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα» και κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια στην οποία χρειάζεται να συμβάλλει και το υπουργείο στο βαθμό που του αναλογεί.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 1,44 δις ευρώ, η οποία υλοποιείται ήδη (μέχρι το τέλος του 2013 απομένουν να συμβασιοποιηθούν άλλα 400 εκατομμύρια), ενώ έκανε λόγο και για το θέμα των εγγυητικών επιστολών των εισαγωγικών/εξαγωγικών επιχειρήσεων έναντι των προμηθευτών τους, οι οποίες θα υποστηριχθούν από τον Απρίλιο μέσω του προγράμματος παροχής εγγυήσεων.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δηλώνοντας ότι «πιάσαμε το στόχο για το β’ εξάμηνο του 2012 και κινούμαστε ήδη άνω του κοινοτικού μέσου όρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα