Χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια

Του Σ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Υποψηφίου ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Ο κ. Σαμαράς ελοιδορείτο και στο παρελθόν γι' αυτά που έλεγε. Θυμάστε πάρα πολύ καλά ότι, όταν μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, έλεγαν ότι είναι τρελός. Έλεγαν όλοι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται κάτι τέτοιο. Και είδατε πόσες φορές επαναδιαπραγματεύτηκε το πρώτο μνημόνιο από τότε που συντάχθηκε για πρώτη φορά.

Όταν ο κ. Σαμαράς

περιέγραφε τα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ στο Ζάππειο Ι και στο Ζάππειο ΙΙ, πάλι ελοιδορείτο. Και ο ελληνικός λαός ξέρει καλά ότι αν είχαν ληφθεί τότε μέτρα, αν είχε αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, αν είχε αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, αν είχαν επαναπατριστεί τα κεφάλαια και είχαν συγκρατηθεί άλλα για να μη φύγουν στη συνέχεια από την Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε μία ρεαλιστική ανάλυση σε σχέση με τα οικονομικά της χώρας. Είμαι πεπεισμένος –και αυτό είναι το διακύβευμα– ότι αν αποκτήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την εμπιστοσύνη του κόσμου (διότι χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια), τότε τα πράγματα θα πάνε καλά, η οικονομία θα σταθεροποιηθεί και θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα