Δήμος Βάρης – Βουλιαγμένης: «Όχι» στην εκποίηση του Αστέρα

Το όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στην εκποίηση της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου και το μήνυμα που πέρασε ότι «οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι… ο λαός της περιοχής και η δημοτική αρχή θα αντισταθούν με νομικά μέσα αλλά και δυναμικές ενέργειες και εντέλει θα ανατρέψουν την εκποίηση της έκτασης» δείχνει ότι ο δήμος μαζί με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής προετοιμάζονται για ένα «θερμό» καλοκαίρι. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του

τάχθηκε, ομόφωνα, κατά των σχεδίων της ΕΤΑ να προχωρήσει, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, στο έργο «Κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής στην ελεύθερη παραλία Βάρκιζας». Τέλος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση προτάσεις, με στόχο την οργάνωση των ενεργειών του δήμου και των πολιτών ενάντια σε σχέδια υποβάθμισης του παραλιακού μετώπου. Στην Επιτροπή συμμετέχει ο δήμαρχος, Σπύρος Πανάς, καθώς και εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Στο εδώλιο για απιστία

Την παραπομπή του νυν δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα και του πρώην Χρήστου Βερώνη στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου για υπεξαίρεση χρημάτων που… κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου. Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, η ζημιά που υπέστη ο δήμος ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο νυν και ο πρώην δήμαρχος αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

ΟΦΕΙΛΕΣ: 99 δήμοι στη β΄ παρτίδα επιχορήγησης

Το πράσινο φως δίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών με ειδική υπουργική απόφαση, προκειμένου να επιχορηγηθούν 99 δήμοι και να προχωρήσουν στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους. Με την έγκριση επιχορηγούνται οι συγκεκριμένοι δήμοι με το ποσό των 362.783.175,00 ευρώ. Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση «η επιχορήγηση θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης κάθε φορέα και σύμφωνα με τις σχετικές μεταφορές πιστώσεων από το ΓΛΚ βάσει του υπ’ αριθμ. 10988/20-03-2013». Το ποσό θα χρεωθεί σε λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Επιχορήγηση ΟΤΑ προς κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Επιχορήγηση για λειτουργικές ανάγκες

Με 7.419.421 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το παραπάνω ποσό διατίθεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των περιφερειών.

ΣΔΟΕ: Στο στόχαστρο και πάλι οι αιρετοί

Έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης διεξάγει η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών, οι οποίες βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, διερευνά υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά τον μήνα Μάρτιο, το ΣΔΟΕ συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα