Με τον νόμο Παπακωνσταντίνου έφερε ο Γιάννος τα 2,2 εκατομμύρια

Έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει τους μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας HSBC τους οποίους φέρεται να βοήθησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, εμπλέκοντας και το όνομα του κ. Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», την ώρα που ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας είχε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ και θα μπορούσε να τη

δώσει στη ΣΔΟΕ προκειμένου το Δημόσιο να εισπράξει πολλαπλάσια έσοδα, προτίμησε να δημιουργήσει νομοθετική κερκόπορτα την οποία –μεταξύ άλλων- εκμεταλλεύτηκε πρόσωπο που περιλαμβάνεται στη λίστα και το οποίο έχει διατελέσει πρώην υπουργός και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, τραπεζικό παραστατικό δείχνει ότι ο κ. Παπαντωνίου επαναπάτρισε τα περίπου 2,2 εκατ. δολάρια που διατηρούσε με τη σύζυγό του στην HSBC τον Δεκέμβριο του 2010, μετά δηλαδή την 29η Σεπτεμβρίου (σ.σ.: ημερομηνία κατά την οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου λαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές). Πέραν αυτού, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο υπόμνημα που είχε στείλει στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγον΄ός ότι είχε αποκρύψει τον συγκεκριμένο λογαριασμό από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι επαναπάτρισε τα χρήματα με τον νόμο Παπακωνσταντίνου (Ν.3842/2010), Προσδιορίζει μάλιστα τον χρόνο σημειώνοντας ότι «στα τέλη του έτους 2010 και ενώ πολλοί Έλληνες έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, το συνολικό ποσό που είχε εξαχθεί και επενδυθεί, είτε μέσω Private Banking τράπεζας μέχρι το 2008 είτε και μέσω του καταπιστέυματος (για το διάστημα 2008-2010), επαναπατρίστηκε (πλην ενός ποσού 40.000 δολαρίων ΗΠΑ περίπου) μετά από νόμιμες και απαιτούμενες διαδικασίες (όπως η καταβολή του σχετικού φόρου) και κατατέθηκε τελικά σε λογαριασμό τη Τράπεζας EFG Eurobank…»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα