Ιταλία: Ορκίζεται η κυβέρνηση Λέττα


Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα χαρακτήρισε την νέα κυβερνητική του ομάδα ως «μία κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση».

Από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών. Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στο σημαντικό, επίσης, υπουργείο Δικαιοσύνης

τοποθετείται η ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.

Όσον αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

Επιπλέον, η πρόβλεψη ότι θα υπάρξουν πολλές προσωπικότητες που δεν έχουν καμία κυβερνητική εμπειρία φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα της κεντροαριστεράς, ο Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το κεντρώο μετριοπαθές κόμμα του Μόντι.

Αύριο το πρωί, στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Την Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής και της Γερουσίας.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, δήλωσε ότι «είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα