Στην αντεπίθεση η Χρυσή Αυγή για τις αιμοδοσίες

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή τις πληροφορίες περί εντάσεων και επεισοδίων σε Λάρισα και Τρίπολη, κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών «μόνο για Έλληνες», που διοργάνωσε. Η οργάνωση κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συκοφαντίες από τα… «κοπρόσκυλα» της αριστεράς, σημειώνοντας πως «έπεσε θύμα συκοφαντίας».

«Κανένα απολύτως επεισόδιο δε συνέβη σήμερα κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας ημέρας

αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής. Ας αφήσουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες οι μισθοδοτούμενοι από τα αποκόμματα της Αριστεράς. Αναφερόμαστε ειδικότερα στην αιμοδοσία των Τ.Ο. Λαρίσης και Τριπόλεως, που προσπάθησαν να αμαυρώσουν κάποια θλιβερά υποκείμενα για κομματική προβολή. Και στις δύο περιπτώσεις η αιμοδοσία διεξήχθη κανονικότατα, όπως αποδεικνύει και το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε. Καλούνται όλα τα ΜΜΕ να πάψουν να αναπαράγουν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που διαδίδουν τα επιδοτούμενα κοπρόσκυλα της άκρας αριστεράς, που ενδιαφέρονται μόνο για το μισθό που τους παρέχουν αφειδώς τα κρατικά ταμεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Οι καταγγελίες

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρωί, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, γιατροί και νοσηλευτές ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν τη «ρατσιστική φιέστα» που επιχείρησε να στήσει η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως το αίμα είναι για όλους τους ασθενείς και πως θα τηρηθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, κρατώντας πανό που έγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει», και όπως τονίζουν το αίμα δόθηκε κανονικά με βάση τα όσα ορίζονται.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το arcadiavoice.gr, δημοσιογράφος – εικονολήπτης που εργάζεται στο site δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, όταν επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα συνέβαιναν εντός του νοσοκομείου. «Κάποιος έπιασε από το λαιμό τον εικονολήπτη μας ενώ ταυτόχρονα άλλος του πήρε βίαια το κινητό. Στη συνέχεια άτομο που παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος της ΧΑ με τη συνοδεία 2-3 χρυσαυγιτών επέστρεψαν το κινητό και επέβαλαν το σβήσιμο του υλικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την επίθεση στο δημοσιογράφο κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, κάνοντας λόγο για αναίτια επίθεση, «σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται “ανθρωπιστική προσφορά”, δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στο Νοσοκομείο της Λάρισας, σε ανάλογη αιμοδοσία που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή. Αντιρατσιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο αποδοκιμάζοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην «Αιμοδοσία μόνο για Έλληνες», ενώ οι τόνοι ανέβηκαν, όταν έκανε την εμφάνιση του ο βουλευτής Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής» Π. Ηλιόπουλος. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα