Δύσκολο να είσαι «άνθρωπος του προέδρου»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Λίγοι, καλοί και με αντοχές… μαραθωνοδρόμου
Είναι ιδιαίτερα γνωστό, όχι μόνο στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αλλά πλέον και στον απλό Ελληνα πολίτη ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι κάτι παραπάνω από εργασιομανής. Για να παρακολουθήσει κανείς τους ρυθμούς του, πρέπει να είναι τουλάχιστον μαραθωνοδρόμος. Πρώτος ξυπνά το πρωί και φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου και τελευταίος φεύγει.
Σύμφωνα με τον… μύθο που έχει δημιουργηθεί αυτούς τους δέκα μήνες, ο πρωθυπουργός έχει πάρει τηλέφωνο

κατά τις 4.00 το πρωί, στο άσχετο, κορυφαίο υπουργό, και μάλιστα όχι μία ή δύο φορές, αλλά πολύ περισσότερες. Την πρώτη, μάλιστα, φορά τον κάλεσε μέχρι και στο σπίτι του, διότι το κινητό του ήταν χαμηλωμένο… Εκτοτε, το έχει στη δόνηση… Φανταστείτε, λοιπόν, τι τραβάνε οι στενοί του συνεργάτες, αν κάνει τέτοια καψόνια στους κορυφαίους της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς συνηθίζει να είναι σταθερός στις επιλογές του. Εχει εδώ και χρόνια συγκεκριμένους ανθρώπους δίπλα του που τους εμπιστεύεται, και αν στην πορεία βρεθεί κάποιος αξιόλογος «νέος», δεν τον αφήνει να φύγει… Στην πολυετή πολιτική ιστορία του Αντώνη Σαμαρά, συναντά κανείς πολλά και ιδιαίτερα βαριά ονόματα όπως του Γιώργου Συμπιλίδη, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Ακη Γεροντόπουλου, του Ανδρέα Λεντάκη και του Στέφανου Στεφανόπουλου. Σήμερα ο πρωθυπουργός έχει τέσσερις ιδιαίτερα στενούς συνεργάτες που κάνουν όλη την εμφανή, αλλά και την αφανή δουλειά….

Ο «μαθηματικός»
Ο 64χρονος μαθηματικός Κώστας Μπούρας είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού. Είναι ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών. Αυτός που χειρίζεται όλα τα απόρρητα θέματα που αφορούν τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά –εδώ και δέκα μήνες– και σε κυβερνητικό επίπεδο. Η σχέση του με τον πρόεδρο κρατά από το 1989, όταν ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Οικονομικών τότε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, του ανέθεσε τα καθήκοντα ειδικού γραμματέα με αρμοδιότητα το ΚΕΠΥΟ.
Την περίοδο της πολιτικής του μοναξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς τον φώναζε πολλές φορές στο σπίτι του στην Κηφισιά που ανέλυαν τις εξελίξεις. Εκτοτε, τον έχει συνεχώς μαζί του. Την περίοδο που ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής, τον ακολουθούσε σε όλα τα ταξίδια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 ακολούθησε και πάλι τον φίλο του, Αντώνη, στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Ο Σαλονικιός…»
Ο υπουργός Επικρατείας είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτόν ανέθεσε ο πρωθυπουργός τον συντονισμό για τους δημόσιους υπαλλήλους. Πάνω από δέκα φορές την ημέρα ο πρωθυπουργός δίνει εντολή στις γραμματείς του «φωνάξτε μου τον Δημήτρη». Ο πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται δίπλα στον κ. Σαμαρά από την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης – και όπως λέει ο ίδιος «και στα καλά και στα δύσκολα». Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, με τον πρόεδρο τον συνδέει μακρά και στενή φιλική σχέση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα