Επιστολή προς Κορινθίους, Αθηναίους, Θεσσαλονικείς και λοιπούς εν Ελλάδι ψηφοφόρους…

Από τη ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ

(Ψάλλεται μία μέρα πριν και κάθε μέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012)
Του Αγίου Μνημονίου το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…
Τω καιρώ εκείνω, θόρυβος μέγας εγέννετο περί της σωτηρίας των ψυχών ημών, αλλά και της πατρίδος

υμών. Και εφάνησαν σωτήρες πλείστοι, δεξιοί, κεντροδεξιοί, ακροδεξιοί και παραδεξιοί (βλέπε ΠΑΣΟΚ)… Αλλά τζίφος!
Και κατήλθεν πνεύμα εξ ουρανού και Παπαρήγος της Παρθένου και εξανθρωπίσαντα. Και έσπευσαν με αλαλαγμούς χαράς άπαντες οι πιστοί (και όταν λέμε άπαντες, εννοούμε άπαντες!), θεωρούντες ότι επρόκειτω για το Άγιο Πνεύμα… Αλλά τζίφος!
Περί τρόικας επρόκειτο και μάλιστα περί στυγνής και άσπλαχνης και απάνθρωπης και θανατοποιού και χρηματοβόρου και σκυλαδονυχτοδιασκεδαζομένης και αδηφάγου, εξ εσπερίας προερχομένη. Και ήλεγεν με μία φωνήν τω ποιμνίω: «Προσκυνήστε, μη σας φάει ο μαύρος χάρος!» – Προσκύνα ,ποίμνιο!… «Ο Σόιμπλε μετά σου!»
Ειδόντες, δε οι πιστοί, τοιαύτη σκληρότητα, ασάλευτοι έστεκον και εκοιτούντο μεταξύ των, όλο νόημα και χάρη. Και άφωνοι μένοντες ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό των προφητών: Άλαλα τα χείλη των ευσεβών και των προσκυνούντων την εικόνα σου (Μέρκελ) τη σεπτή!
Και έμεινον επί μήνες, προσκυνούντες και λιβανίζοντες… τον Αγιο Μνημόνιο 1 (μεγάλη η χάρη Του!), τον Άγιο Μνημόνιο 2 (βοήθειά μας) και τους εξ άνωθεν υπαγορευθέντες εφαρμοστικούς τους νόμους… Αλλά τζίφος!
Και αφού είδον και απόειδον και προκοπή δεν είδον, πολλοί εξ αυτών ανεφώνησαν: «Ας βάλλουμε να ψάλει και ο αριστερός μας ψάλτης»…
Εν τέλει, μας τελείωσαν και πάλιν τον Άγιο Μνημόνιο προσκυνήσαμε, επικαλούμενοι το λαλήσαν διά των προφητών (Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς) και ζωή του μέλλοντος αιώνος (γιατί σ’ αυτόν τον αιώνα δεν το βλέπω για ζωή!)… Αμήν!

Keywords
Τυχαία Θέματα