Εσχάτη προδοσία 

Του Νίκου Καραμανλή

Κατά την τελευταία του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε υπονομευτές όσους σπέρνουν φήμες για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την καταστροφή της. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Τους θεωρώ –και το λέω ανοικτά και δημόσια– υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα και εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε.

Δεν ξέρω πια αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω, όμως, ότι είναι ανεύθυνοι. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους περάσει…».
Δύο μέρες μετά, ένας Έλληνας αξιωματούχος, ο Π. Ρουμελιώτης, πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια της χρεοκοπίας, αναφέροντας ότι το ΔΝΤ ήξερε εξαρχής πως το μνημόνιο θα αποτύγχανε παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, έλεγε την προηγούμενη διετία πως το πρόγραμμα θα πάει καλά.
Θυμίζω ότι από τις αρχές του 2010, πριν ακόμη μπούμε στο μνημόνιο, βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όσων διακινούν σενάρια χρεοκοπίας. Μέχρι σήμερα έχει συλληφθεί ένας μαραγκός από την Κρήτη που, σπάζοντας πλάκα, διοχέτευσε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα το Πάσχα του 2011! Ουδείς άλλος!
Τι κι αν πέρασαν από το πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Παπανδρέου οι κορυφαίοι κερδοσκόποι διεθνώς, όπως ο Σόρος και ο Ρουμπινί. Τι κι αν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με την πρότασή του για το δημοψήφισμα τον Οκτώβριο του 2011 τίναξε στον αέρα τα CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) και τώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν τον αδελφό του, Αντρίκο Παπανδρέου, για συμμετοχή σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Τι κι αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, έχει μαζέψει έναν σκασμό μηνύσεις από τις διοικήσεις των επιμελητηρίων και των ασφαλιστικών ταμείων για κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους την περίοδο που παίζονταν δισεκατομμύρια ευρώ από μικρή ομάδα Ελλήνων κερδοσκόπων στα CDS.
Οι ευθύνες είναι δεδομένες, όπως και οι κακουργηματικές κατηγορίες. Οι ιθύνοντες δεν είναι υπονομευτές, αλλά κατηγορούμενοι σε βαθμό εσχάτης προδοσίας. Και μην επιχειρήσει το πολιτικό σύστημα να μας κοιμίσει ή να μας κάνει να ονειρευόμαστε ότι στο τέλος μπορεί να βρεθεί η άκρη του νήματος. Έτσι όπως το πάνε, δεν θα βρεθεί. Όπως έλεγε ο Ντεριντά: «Ο κοιμώμενος και ο ονειρευόμενος είναι πιο τρελοί κι από τον τρελό». Και η Ελλάδα δεν πάσχει από τρέλα, αλλά από απογοήτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα