Φάκελος “Υγεία”: Όλοι αθώοι για το φαγοπότι!

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
1. «…Το χώρο της Υγείας λυμαίνονται πολλά και ισχυρά συμφέροντα. Αντιπαλεύουν για χρόνια κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού… Οι μίζες που δίνουν οι βιοτεχνολογικές εταιρείες στους εκτελούντες τις πράξεις γιατρούς (στεντ, βηματοδότες, απινιδωτές, κεφαλές οστών, οστικά μοσχεύματα κ.ά.) κυμαίνονται από 15%-30%. Ολοι οι εμπλεκόμενοι, διοικητικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, ιατρικό προσωπικό, μοιράζονται κομμάτια της παράνομης λείας…»
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, 2011
2. «Είδα από κοντά τι σημαίνει

διαπλοκή και κομματική αλληλεγγύη. Κατάλαβα επίσης ότι αν αντιπαρατεθείς με παράγοντα κομματικό ισχυρό και καταγγείλεις τις ανομίες του, κανείς δεν θα δώσει δεκάρα, ούτε για την αντιπαράθεση ούτε για τις καταγγελίες σου. Το πιθανότερο είναι ότι εσύ θα βγεις φταίχτης, αφού χαλάς την κομματική πιάτσα»
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΡΑΛ.ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, 2011
ΟΝΟΜΑΤΑ ΗΧΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΣΟΥΚΑΚΟΣ – ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗΣ – ΡΑΚΙΤΖΗΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Τι μπορεί να τα συνδέει;
Στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ θα έχετε τις απαντήσεις και θα βγάλετε καθένας το δικό του συμπέρασμα:
Μέγα θόρυβο προκάλεσε και η νέα ετήσια έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Λέανδρου Ρακιτζή.
Το κύριο συμπέρασμα της έκθεσης η συνεχιζόμενη διαφθορά σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με την έκθεση, πρωταθλήτρια στη διαφθορά η Υγεία. Ο χώρος της σημαδεύτηκε απευθείας από τον Κ. Καραμανλή, όταν ως πρωθυπουργός είπε ότι η κλεψιά στο χώρο αυτό είναι τόση, ώστε μια περιστολή κατά το ένα τρίτο να διορθώσει όλα τα οικονομικά της χώρας.
Η σύζυγος Καραμανλή έγινε από νηπιαγωγός γιατρίνα με ένα πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά άλμα και ο Κ. Καραμανλής δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο χώρο.
Όταν γίνονται τέτοιες κωλοτούμπες, ποια διαφθορά να παταχθεί; Όλα καλά και όλοι φίλοι δεν είναι το μήνυμα;
Είναι ο ίδιος χώρος για τον οποίο πριν λίγο καιρό τα ΜΜΕ έκαναν θόρυβο παρουσιάζοντας ένα από τα τρία βιβλία του καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου. Τον επαινούσαν γιατί τόλμησε να μιλήσει επωνύμως για βρομιά στο χώρο της Ιατρικής και τον ενέταξαν φυσικά στο χώρο των εντίμων, που κατά πολλούς είναι μειοψηφικός στο χώρο της μεγαλοϊατρικής.
Οι περικοπές που προαναφέρουμε είναι αποσπάσματα από τα βιβλία του, εκδόσεις του ισχυρότερου εκδοτικού οίκου της χώρας, δηλαδή «ΛΙΒΑΝΗΣ».
Στο χώρο της Ιατρικής έγιναν όργια τα τελευταία χρόνια και τα γνωρίζουμε, γιατί υποστήκαμε τα πάνδεινα παλεύοντας να μην χαριστούν σε ιδιώτες νοσοκομεία που έγιναν με κρατικά χρήματα, όπως αυτό που λωποδύτες το ονόμασαν ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι κρατικό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, στο οποίο αλώνιζαν διεφθαρμένοι της πολιτικής και της Ιατρικής κ.λπ. Αποτέλεσμα να χάσουμε τις κατά καιρούς εργασίες, αφού τα έβρισκαν με τους διεφθαρμένους οι κ.λπ. κ.λπ. Α ναι…! Μας έμεινε και μια συνομι
Keywords
Τυχαία Θέματα