“Φέτα μαϊμού” στην Αυστραλία

Η αυστραλιανή αγορά έχει κατακλυστεί από παραπλανητικά προϊόντα με την ονομασία “φέτα”,σύμφωνα με τον γραμματέα Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Σίδνεϊ Βαϊανό Ωραιόπουλο-Κελένη, έπειτα από έρευνα στα σούπερ μάρκετ.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι τα προϊόντα που παρουσιάζονται ως “φέτα” είναι κυρίως εγχωρίως παραγόμενα αλλά και εισαγόμενα από τη Μέση Ανατολή (ΗΑΕ) και τη Βόρειο Ευρώπη (Δανία). Με αυτά τα προιόντα στρεβλώνεται η εικόνα που σχηματίζει η καταναλώτρια για τη ΦΕΤΑ. Παρασκευάζονται

από γάλα αγελάδος ή από κατσικίσιο γάλα, το οποίο ευτυχώς αναγράφεται στη συσκευασία. Όμως μόνον οι καταναλωτές που γνωρίζουν μπορουν να προβαίνουν σε ορθή επιλογή αγορών”.

Στο έγγραφο της πρεσβείας μας διατυπώνεται το εξής:”Καθώς η χώρα μας έχει κατοχυρώσει, εντός της ΕΕ, την ΠΟΠ/ΠΓΕ ονομασία, η εθνική μας προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ίσως με τακτική μάρκετινγκ και δημιουργία νέου «νομικού δεδομένου» μέσω κατοχύρωσης της ονομασίας “The Authentic Greek Feta”, ή παρόμοιας άλλης ένδειξης απόλυτα συναφούς, η οποία να αναδεικνύει πλήρως και αυτομάτως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του Ελληνικού Προϊόντος έναντι όλων. Εκτιμάται ότι η νομική καταπολέμηση «αυθεντικότητας» θα είναι κατά πολύ δυσχερέστερη έναντι του μονολιθικού όρου «ΦΕΤΑ», ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται νομικά και ευαίσθητη γεωγραφική πτυχή ζητήματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα