Φονικές επιδρομές στη Συρία

Η οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», κατηγόρησε την συριακή Πολεμική Αεροπορία πως βομβαρδίζει νοσοκομεία, καταστήματα και γενικότερα άμαχο πληθυσμό και κάνει έκκληση να σταματήσουν οι φονικές αυτές επιδρομές εναντίον πολιτών τις οποίας χαρακτήρισε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η οργάνωση συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι επιδρομές που διατάζει η κυβέρνηση, από τις οποίες σκοτώνονται σκόπιμα και αδιακρίτως άμαχοι, φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών και συστηματικών επιθέσεων κατά του πληθυσμού των αμάχων και εμείς τις θεωρούμε εγκλήματα κατά

της ανθρωπότητας». Επίσης, η οργάνωση σε έκθεση της με τίτλο «Ο θάνατος ήρθε από τον ουρανό», αναφέρει: «Οι άνθρωποι που σκόπιμα διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις των νόμων του πολέμου ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου».
«Χωριό με χωριό, βρίσκαμε τον κόσμο τρομοκρατημένο από τις αεροπορικές επιθέσεις».
«Αυτές οι παράνομες επιθέσεις που σκοτώνουν και τραυματίζουν πολλούς ανθρώπους έχουν στόχο να προκαλέσουν καταστροφές, πανικό και τη μετακίνηση του πληθυσμού», πρόσθεσε ο ερευνητής του Παρατηρητηρίου που βρέθηκε στη Συρία, Ολε Σόλβανγκ.
Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται πυρομαχικά όπως οι βόμβες διασποράς, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν σε μια μόνο επίθεση πολλά σπίτια. Αυτό συνέβη στην πόλη Αζάζ όταν 12 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό τον περασμένο Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα