Για λόγους ασφαλείας δεν χρησιμοποιεί iPhone ο Ομπάμα!

Έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία ο Μπάρακ Ομπάμα αποκάλυψε ότι δεν του επιτρέπεται να έχει iPhone για λόγους ασφαλείας, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το iPad, την ταμπλέτα της Apple.

Η Apple θεωρείται ότι είναι μια από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που ενδεχομένως να επέτρεψαν την πρόσβαση σε

servers που περιείχαν προσωπικά δεδομένα των πελατών στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), σύμφωνα με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας, αν και οι υπηρεσίες αρνούνται την κατηγορία αυτή.

Όπως υποστήριξε ο Ομπάμα, εκείνος επέμενε να κρατήσει το BlackBerry του αφότου βρέθηκε στον Λευκό Οίκο το 2009 και δηλώνει ότι μονάχα 10 άνθρωποι έχουν την προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση.

Η καναδική εταιρεία BlackBerry είναι ουσιαστικά η πρώτη που συμπεριέλαβε την δυνατότητα αποστολής email από τα κινητά τηλέφωνά της, έχασε όμως την θέση της στην αγορά καθώς οι αντίπαλες εταιρείες κατάφεραν να κατασκευάσουν περισσότερο φιλικές προς τον χρήστη συσκευές όπως το iPhone της Apple αλλά και συσκευές που χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google.

Η εταιρεία πρόσφατα ανέστειλε τα σχέδια εξαγοράς της και επιχειρεί πλέον να χαράξει μία νέα πορεία που θα επικεντρώνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε πελάτες από την κυβέρνηση.

The post Για λόγους ασφαλείας δεν χρησιμοποιεί iPhone ο Ομπάμα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα