ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εφτά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο LAX – συνελήφθη ο δράστης (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες άφησαν πίσω τους ένα νεκρό και εφτά τραυματίες.

Το θύμα είναι 40 ετών και πληροφορίες θέλουν να είναι πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών.

Από τους επτά τραυματίες οι έξι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Ο Μαρκ Γουίλερ, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, είπε ότι από τους τρεις άνδρες που νοσηλεύονται στο ίδρυμα αυτό, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Το περιστατικό εξελίχθηκε γύρω στις 9 (τοπική ώρα) και αμέσως

οι αρχές έκλεισαν τον Τερματικό 2 και τους γύρω δρόμους, αλλά και εκκένωσαν το αεροδρόμιο.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για ένα δράστη, που βρίσκεται στα «χέρια» των αρχών, αργότερα έγινε γνωστό ότι αναζητείται ακόμη ένα άτομο, αλλά οι αρχές ξεκαθάρισαν ότι ο δράστης ήταν μόνος του.

Ο άντρας συνέχισε να πυροβολεί μέχρι να τραυματιστεί από την αστυνομία και να συλληφθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν αδιευκρίνιστο αριθμό πυροβολισμών στο αεροδρόμιο, ενώ ταξιδιώτης που περίμενε να επιβιβαστεί είπε ότι ακούστηκαν περίπου 8-10 πυροβολισμοί.

Οι επιβάτες έπεσαν έντρομοι στο έδαφος για να προστατευθούν και μαρτυρίες δηλώνουν πως ένας εκ των δραστών ήταν λευκός και φορούσε στολή παραλλαγής, κρατούσε καραμπίνα και άνοιξε πυρ στο εσωτερικό ενός από τους τερματικούς σταθμούς.

Στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο, συνέχισε να πυροβολεί προς τους άνδρες της ασφάλειας στο σημείο ελέγχου και έπειτα περπατώντας πολύ ήρεμα κατευθύνθηκε προς τις πύλες.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είναι ενήμερος για το αιματηρό περιστατικό.

«Ένα πρόσωπο ήρθε στον Τερματικό Σταθμό 3, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από την τσάντα του και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου, Πάτρικ Γκάνον

Ο δήμαρχος Έρικ Γκέτι έφτασε στην περιοχή και ενημέρωσε τα μέσα ότι η επίθεση ξεκίνησε από τον Τερματικό 3.

Μάλιστα τόνισε ότι το περιστατικό έχει λήξει, αλλά θα η αστυνομία θα συνεχίσει τις έρευνες.

«Ο δράστης συνελήφθη» δήλωσε στη συνέχεια ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Πάτρικ Γκάνον, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες που νοσηλεύονται.

The post ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εφτά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο LAX – συνελήφθη ο δράστης (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα