Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος συνελήφθησαν στον Ζαρό του δήμου Φαιστού δύο άνδρες ηλικίας 40 και 64 ετών.

Μετά από ελέγχους που διενεργήργησαν υπάλληλοι του τμήματος ελέγχου ρευματοκλοπών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Ηρακλείου, παρουσία αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν επέμβει στους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος, ιδιοκτησίας τους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή καταγραφή της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρονική διάρκεια της ρευματοκλοπής καθώς και η οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση, ερευνάται από

ειδική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ ενώ οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στόχος είναι να διενεργηθούν έλεγχοι σε κάθε ένα από τα ελαιουργεία που λειτουργούν, σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι υποκλέπτουν ρεύμα, με δεδομένο μάλιστα ότι τα ελαιουργεία λειτουργούν στο «φουλ» σε 24ωρη βάση, καταναλώνοντας πολύ ρεύμα.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών, πάντως, φαίνεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρά το ότι το συνεργείο της ΔΕΗ που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον των ελέγχων εργάζεται πυρετωδώς.

Χαρακτηριστικό των διαστάσεων του φαινομένου είναι το ότι σε ένα 48ωρο, στον Τσούτσουρο και τη Μεσσαρά, έχουν εντοπιστεί πάνω από 15 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε σπίτια. Εκ των 10 περιπτώσεων στον Τσούτσουρο και των 5 στη Μεσσαρά, χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι είναι η περίπτωση ενός σπιτιού, μέσα στο οποίο συνεργείο της ΔΕΗ βρήκε έναν ανάπηρο άνθρωπο, ο οποίος υπέκλεπτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περίπτωση αυτή, οι κοινωνικοί λόγοι πήραν προβάδισμα, κι έτσι με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, η ΔΕΗ αποφάσισε να μη διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα