Καμμένος: Κοινοί αγώνες με την Κύπρο

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις γύρω από το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στις δύο χώρες.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

είναι εδώ και στέλνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες για Κυπριακό, κοινοί αγώνες και τώρα», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως «όταν η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, όταν υπάρχει χούντα, δημιουργούνται κίνδυνοι πλέον για την Κύπρο».

«Ζήσαμε την επίθεση της τρόικας των τοκογλύφων στο πετσί μας. Δεχτήκαμε απειλές για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον ελληνισμό της Κύπρου, στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε, να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν γονατίζουμε, ότι δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης και εθνικής κυριαρχίας, δεν παραχωρούμε το Σύνταγμα το οποίο παραβιάζουν οι τοκογλύφοι της Ευρώπης», πρόσθεσε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως η εμπειρία της Ελλάδας πρέπει να διδάξει την Κύπρο ενώ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού για τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, «που ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι μακριά».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιλλήκας ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όπως είπε, είναι φίλος και πρώην συμφοιτητής. «Όσο περισσότερο συζητάμε με συναδέλφους από την Ελλάδα για τις εμπειρίες τους από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις τόσο μεγαλώνει η ανησυχία μας για τις επικείμενες εξελίξεις στην Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν οι αναγκαίες αντιστάσεις, ώστε η Κύπρος να αποτρέψει, έστω και την υστάτη, τη μοίρα που κάποιοι της έχουν σχεδιάσει στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα