Καταργείται η ετήσια εξαήμερη άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο

Με πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων ισοδυναμεί, η κατάργηση της ετήσιας εξαήμερη άδειας, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός ανέφερε: « οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της άδειας, αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων.

Ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στην κινητικότητα, λέγοντας ότι το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και η «περιφέρεια»

του δημοσίου, ενώ θα γίνει και δεύτερος γύρος αξιολόγησης στο χώρο της Υγείας. Τόνισε ακόμη ότι οι« δεξαμενές» για την ανεύρεση προσωπικού, Θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος στην Υγεία και η αξιολόγηση της «περιφέρειας» του δημοσίου, δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα