Κομματικό ή εθνικό συμφέρον;

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Όταν κορυφαία κομματικά στελέχη εκφράζουν δημόσια την άποψή τους για θέματα που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, τη διπλωματία και την εσωτερική ασφάλεια, θα πρέπει, κατ’ αρχάς, να γνωρίζουν σε βάθος το θέμα στο οποίο αναφέρονται και η άποψή τους να είναι επαρκώς τεκμηριωμένη.
Είναι επικίνδυνη αφέλεια κομματικά στελέχη (βουλευτές) να διατυπώνουν δημοσίως (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες) προτάσεις για θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, προτάσσοντας το κομματικό από το εθνικό συμφέρον. Για παράδειγμα, είναι χυδαίος λαϊκισμός να υποστηρίζεται

ότι αν περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες θα σωθούν οι συντάξεις. Είναι ευήθεις όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα. Είναι ανυποψίαστοι όσοι υποστηρίζουν την Αραβική Άνοιξη. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι εκτιμούν ότι με την Αλβανία του Μπερίσα και την π.Γ.Δ. Μακεδονίας του εθνικιστή Γκρούεφσκι μπορεί η Ελλάδα να έχει αρμονικές σχέσεις καλής γειτονίας! Πόσοι, άραγε, από τους «δήθεν» της αριστεράς διανόησης γνωρίζουν μερικές αδιαμφισβήτητες πραγματικότητες, όπως:
•    Οι δαπάνες, για την αγορά νέων και αναγκαίων για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας οπλικών συστημάτων, είναι μηδενικές.
•    Μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών παραμένει καθηλωμένος, επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Μία στις τέσσερις περιπτώσεις εισβολής τουρκικών μαχητικών στον εθνικό μας εναέριο χώρο δεν αναχαιτίζεται, διότι υπάρχει περιορισμός και στα καύσιμα!
•    Για τον ίδιο λόγο (περιορισμός στα καύσιμα) δεν γίνονται επαρκείς περιπολίες από τα πολεμικά πλοία στο Αιγαίο.
•    Οι αποδοχές των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν μειωθεί από 30%-70%!
•    Αναβάλλεται διαρκώς η μονομερής ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα, διότι δεν υπάρχουν επαρκή διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα που θα υποστηρίξουν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.
•    Υπάρχει μία, έστω μία, καταγεγραμμένη δήλωση Τούρκου κυβερνητικού ή στρατιωτικού αξιωματούχου ότι η Τουρκία σέβεται και αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη; Η απάντηση είναι όχι.
•    Τα βιβλία σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης (από το Δημοτικό μέχρι και πανεπιστήμια) στην π.Γ.Δ. Μακεδονίας αναφέρουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι σκοπιανή και κατέχεται παρανόμως από την Ελλάδα!
Πρόκειται για απλές αλήθειες, αλλά χρειάζεται πατριωτική συνείδηση για να τις δεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα