Κύπρος: Στην τρόικα οι κυβερνητικές προτάσεις

Τις προτάσεις της διαβιβάζει στην τρόικα η κυπριακή κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Πρόσθεσε πως αναμένεται από την τρόικα να καθορίσει την ημερομηνία έλευσης της αντιπροσωπείας της στην Κύπρο.

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει ικανοποιητικός χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου για να υπάρξει κατάληξη στο

μνημόνιο.

Την προσδοκία ότι με την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης το 2014, το κυπριακό χρέος θα υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Το πρόγραμμα του EFSF/ΕSM θα πρέπει να θεωρηθεί ως καταλύτης που θα ενισχύσει τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Κύπρου, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας σε γεύμα του συνδέσμου διεθνών τραπεζών.

Είπε επίσης πως δεν έχει αμφιβολία ότι με τις κατάλληλες πολιτικές και με τη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία της Κύπρου στο σύνολό της θα εξέλθει ισχυρότερη από την κρίση.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κύπρου αναμένει, εξάλλου, τα επόμενα χρόνια να δει συρρίκνωση του συνολικού μεγέθους του τραπεζικού τομέα σε σχέση με το ΑΕΠ και πιο λιτό και ανταγωνιστικό τραπεζικό σύστημα.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, συναντάται με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για περαιτέρω συζήτηση των αντιπροτάσεων που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι η ημερομηνία επιστροφής της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Κύπρο δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Πηγή : http://www.naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα