Μανιτάκης εναντίον Τόμσεν

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα, τη Δευτέρα στις 14.00, αναμένεται να είναι καθοριστική για το εργασιακό μέλλον πολλών δημοσίων υπαλλήλων.  Οι εκπρόσωποι των δανειστών, κυρίως ο Πολ Τόμσεν φαίνονται να επιμένουν για απολύσεις στο δημόσιο

κάτι με το οποίο είναι κάθετα αντίθετος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, αρμόδιος επί του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα αναμένεται να μην κάνει αποδεκτά τα διαρθρωτικά μέτρα που συμπληρώνουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αλλά και το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αν και ο κ. Μανιτάκης έχει εκφράσει δημοσίως την άποψη ότι οι στόχοι υπερκαλύπτονται χωρίς να είναι αναγκαίες περαιτέρω απολύσεις.

Μάλιστα ο υπουργός, σε σημερινή του συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα, παραδέχεται ότι έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, διευκρινίζοντας ότι υποκρύπτει απολύσεις. Ακόμη τονίζει πως «Η θεσμικά αυθαίρετη πρόταση για διαθεσιμότητα οδηγεί τη διοίκηση σε παράλυση. Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα που θα θυσιάσει την αναδιάρθρωση χάριν μικροπολιτικών ιδεοληψιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα