Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά και Καραμανλή

Μήνυμα ενότητας θέλησαν να στείλουν Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής με την παρουσία τους και μόνο στο ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας , «πατριάρχη» της ελληνικής κεντροδεξιάς Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πριν δύο χρόνια όταν παρέστησαν , για πρώτη φορά μαζί , στο ετήσιο μνημόσυνο στη Φιλοθέη, λίγες μέρες μετά τις εκλογές , τις οποίες κέρδισε η ΝΔ,

οι δύο πολιτικοί ηγέτες σφράγισαν με την εκεί παρουσία τους την «άτυπη συμφωνία» για ολόπλευρη στήριξη της Καραμανλικής πτέρυγας στην προσπάθεια που αναλάμβανε ο νεοκελεγείς πρωθυπουργός για ανόρθωση της χώρας.

Χθες , από το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου και ο τάφος του ιδρυτή της ΝΔ στη Φιλοθέη, στην οποία και βρέθηκαν όλες οι γενιές της κεντροδεξιάς (βουλευτές, υπουργοί, παράγοντες της ΝΔ κ.α) νυν και πρώην πρωθυπουργός θέλησαν με την παρουσία τους και μόνο να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και παράλληλα να τονώσουν το παραταξιακό φρόνημα λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης και ρευστής πολιτικής κατάστασης.

«Η Νέα Δημοκρατία, έλεγε κορυφαίο και έμπειρο καραμανλικό στέλεχος, μέλος του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή , δίνει μια κρίσιμη μάχη τώρα όχι μόνο για την παράταξη , αλλά για την ίδια τη χώρα και από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Ο Κ. Καραμανλής αυτά θα έλεγε και θα απαιτούσε ενότητα. Γι αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα (χθες) η κοινή, συμβολική, εμφάνιση Αντ. Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή».

Το ετήσιο μνημόσυνό τουΚωνσταντίνου Καραμανλή ήταν για πρώτη φορά ανοιχτό για όποιον ήθελε να παραβρεθεί. Και το έκαναν οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άνθρωποι που πλέον δε… κατοικοεδρεύουν στη Συγγρού.

Πρώτη και η κοινή παρουσία του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη. Εντύπωση προκάλεσαν ακόμη δυο παρουσίες: στο μνημόσυνο βρέθηκαν επίσης οι πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης.

Το παρών έδωσαν επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος , πολλοί βουλευτές και ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

The post Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά και Καραμανλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα