Μόνο 20 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Φθίνει μέρα με την ημέρα η υγειονομική περίθαλψη και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται φυσικά να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την άδεια πλέον τσέπη τους.

Ο υγειονομικός κόσμος γίνεται ένα σώμα πλέον με τους ασθενείς, με στόχο τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας για τη διαφύλαξη της χρηματορροής και τον προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια σειρά και να διασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ασφαλισμένου.

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα

συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν εάν πληρώθηκαν, όπως δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

«Θα αξιολογηθεί εάν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά για την καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.
Οι υγειονομικοί κλάδοι προσπαθούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την ορθή λειτουργία και χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ καθώς σήμερα τα ποσά που δίνονται στους ασφαλισμένους είναι κυριολεκτικά για γέλια.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης αναφέρει τα εξής: «Υπάρχει άμεση ανάγκη για καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ .Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα  ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ αναλογούν  μόλις 20€ για παρακλινικές εξετάσεις ετησίως σε Ιδιωτικά Εργαστήρια-Πολυιατρεία».Για το λόγο αυτό, όλοι οι φορείς υγείας που συνενώνονται προτείνουν μια καθολική αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με :· Αύξηση κρατικής επιχορήγησης στο 0,6% και μετά στο 1% τουλάχιστον του ΑΕΠ· Ελάττωση λειτουργικών δαπανών ΕΟΠΥΥ· Συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις φάρμακα βάσει εισοδηματικών –φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης· Ανακοστολόγηση Ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε επίπεδα πραγματικών δεδομένων κόστους οφέλουςΠηγή: iatropedia.com
Keywords
Τυχαία Θέματα