Μυστήριος θάνατος σωματοφύλακα του Ομπάμα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του Ραφαέλ Πριέτο, άντρα των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών και μέλος της ομάδας σωματοφυλάκων του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο διενεργούνταν έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτοκτόνησε, ο λόγος όμως παραμένει άγνωστος, με τις συνθήκες και τις αιτίες του θανάτου του να ερευνώνται. 

Η έρευνα που διενεργούνταν για τον Πριέτο δεν αφορούσε την αποκάλυψη ευαίσθητων η απόρρητων πληροφοριών, αλλά τον ερωτικό δεσμό που είχε με

ξένη υπήκοο, κάτι που δεν είχε αναφέρει στην υπηρεσία του, ως όφειλε κι ενδεχομένως να παραβίαζε τους κανόνες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στο προφίλ των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, καθώς πρόσφατα είχε απασχολήσει την αμερικανική επικαιρότητα η είδηση πως δώδεκα πράκτορες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που συνόδευαν τον Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του στην Καρθαγένα της Κολομβίας, ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ λόγω «απρεπούς συμπεριφοράς», καθώς πιάστηκαν στα πράσα με «παρέα» ντόπιων ιερόδουλων.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα