Ντράγκι: Η μπάλα πλέον στις κυβερνήσεις

Χαιρετίζοντας την έγκριση του Μνημονίου ΙΙΙ από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα με τα δάνεια που έχει λάβει, καθώς, ως γνωστόν, απαγορεύεται να χρηματοδοτεί άμεσα κυβερνήσεις.

Σε

συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο κ. Νράγκι σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η μπάλα είναι στις κυβερνήσεις και όχι στην ΕΚΤ», ενώ ερωτηθείς για το τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η ΕΚΤ για την Ελλάδα, ο Ντράγκι είπε: «Ως επί το πλείστον, έχει κάνει ό,τι μπορεί».

Ακόμη, πρόσθεσε πως η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη θα παραμείνει αδύναμη, συμπληρώνοντας : «Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα είναι αργή, σταδιακή αλλά σταθερή χάρη στα γερά θεμέλια της οικονομίας της». Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ντράγκι, τα θεμέλια αυτά είναι «πιο σταθερά» από εκείνα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Νέα έκδοση χαρτονομισμάτων

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, ανακοίνωσε ότι από τον Μάιο του 2013 θα εκδοθεί μια νέα σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ. Το πρώτο νέο χαρτονόμισμα που θα μπει στην αγορά θα είναι αυτό των 5 ευρώ. Σταδιακά θα αρχίσουν να εκδίδονται νέες σειρές και των υπόλοιπων χαρτονομισμάτων ενώ όσα εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2002 και χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα θα αποσύρονται προοδευτικά από την κυκλοφορία.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα