Ο Τσάβες καθοδηγεί από το κρεβάτι του “πόνου”


Ο Ουγκό Τσάβες εάν και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διότι υποβάλλεται σε σημαντικές χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Καράκας δεν παύει να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και να τον ενδιαφέρουν οι υποθέσεις της χώρας.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, ο Τσάβες “καθοδηγεί” τη κυβέρνηση από το κρεβάτι του νοσοκομείου καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ζήτησε διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες «θα επιταχύνουν την επανάσταση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολα Μαντούρο.

Ο αντιπρόεδρος σε συνέντευξη του σε κρατικό κανάλι πρόσθεσε, ότι: «Ο πρόεδρος έχει ζητήσει μια σειρά από έγγραφα. Του είπαμε ότι τα έγγραφα πληρούν όλες τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται». Παράλληλα, τόνισε ότι «Σεβόμαστε τη θεραπεία του, εμείς δεν κάνουμε κάτι ενοχλητικό ως προς τη θεραπεία, αλλά τον ενημερώνουμε και αυτός ενεργεί ως αρχηγός του κράτους όπως και είναι». Να σημειωθεί, ότι ο Τσάβες δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περίπου τρεις μήνες. Μόνο κάποιες φωτογραφίες βγήκαν στο “φως” της δημοσιότητας που τον παρουσίαζαν χαμογελαστό στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Πάντως, σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση λέει ψέματα για την υγεία του Τσάβες. Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Μαντούρο, ότι στις 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πεντάωρο υπουργικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της χώρας να δίνει γραπτές εντολές, εξ αιτίας της αδυναμίας του να μιλήσει λόγω της τραχειοτομής. Παρόλα αυτά, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας επανέλαβε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ότι ο πρόεδρος έστειλε επιπλέον οδηγίες την επόμενη ημέρα μέσω ενός υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα