Οι αποφάσεις Σαμαρά για να «σπάσουν» δύο υπερ-υπουργεία – αναλαμβάνει το Υποδομών ο Κυρ. Μητσοτάκης!

Τις μέρες μετρά ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα. Από τη μία, θέλει διακαώς να ολοκληρωθεί επιτυχώς όσο γίνεται ο κύκλος αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων, αλλά και από την άλλη, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το paraskhnio.gr θέλει να ανακοινώσει το νέο του κυβερνητικό σχήμα, καθώς δείχνει να έχει επιλέξει το «σχέδιο Β΄» απ’ αυτά που σας είχα αποκαλύψει εγκαίρως…

Δηλαδή, αφού έπαιξε το «χαρτί» των εκλογών και προς την τρόικα αλλά και προς τους κυβερνητικούς εταίρους στην προσπάθεια να κλείσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα η διαπραγμάτευση, χωρίς να πέσει η κυβέρνηση. Και από εκεί και πέρα, αφού προχωρήσει σε ανασχηματισμό και τρέξει τις πιο καίριες και βασικές ιδιωτικοποιήσεις και διοικητικές μεταρρυθμίσεις, αμέσως μετά ενόψει του Ιουνίου ή του φθινοπώρου (ειδικά μετά τις γερμανικές εκλογές…) να προσφύγει σε «καθαρές λύσεις» δια μέσω κάλπης!..

Τι λένε όμως οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις αποφάσεις που έχει λάβει; Ο ανασχηματισμός που επίκεινται θα ανακοινωθεί πριν το Πάσχα και το πιθανότερο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς θα δημιουργήσει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα έχει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Δύο στοιχεία που λείπουν αυτή τη στιγμή από την κυβέρνησή του. Έχει λοιπόν ήδη τσεκάρει όλα τα υπουργεία και έχει συγκρίνει το έργο τους με βάση το φάκελο που τους είχε ο ίδιος προσωπικά παραδώσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο. Για κάποιους υπουργούς το πρόσημο είναι θετικό. Για κάποιους άλλους όμως είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Αυτούς τους έχει χωρίσει σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που δεν απέδωσαν λόγω των καταστάσεων και στους….άλλους. Οι….άλλοι θα πάνε σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ενδιαφέρον λοιπόν εστιάζεται σε αυτούς τους υπουργούς και υφυπουργούς που το έργο τους καθυστερεί εξαιτίας του όγκου των αρμοδιοτήτων ή εξαιτίας των πολλών στρεβλώσεων του συστήματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη πειστεί ότι θα πρέπει να «διασπάσει» κάποια υπουργεία. Καλή είναι η πρόθεσή του να μειώσει όσο γίνεται το κυβερνητικό σχήμα αλλά αποδείχθηκε ότι η δουλειά δεν βγαίνει.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του «Π» το Υπουργείο Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και δικτύων θα «σπάσει» στα δύο. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με χαρτοφυλάκιο στα δημόσια έργα, στις υποδομές και θα εποπτεύει όλες τις υπηρεσίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης εκεί που ο Κωστής Χατζηδάκης θα εξακολουθήσει να παλεύει με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και η απορροφητικότητα να αγγίξει το 100%. Στο νέο υπουργείο Υποδομών έχει ήδη ακουστεί και φαίνεται να έχει κλειδώσει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να βάλει ένα τέλος στην παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο πολιτικούς τον Ιούλιο.

Πολλά προβλήματα έχει εντοπίσει ο Πρωθυπουργός και στον πολιτισμό. Είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να αναβαθμιστεί. Για τον λόγο αυτό θα αποκολληθεί από το Υπουργείο παιδείας και θα είναι και πάλι αυτόνομο.

Το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και το paraskhnip.gr έχει και άλλες πληροφορίες… Μόλις αυτές «κλειδώνουν» εσείς μετά από εμάς θα είστε που θα τις μαθαίνετε πρώτοι! Μείνετε εδώ κοντά μας με «ανοιχτά τα μάτια σας». Εμείς δεν τα κλείνουμε ποτέ…

Χίλων ο Λακεδαιμόνιος

Keywords
Τυχαία Θέματα