Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Όχι μία, ούτε δύο… αλλά τέσσερις ολοκαινούργιες παραστάσεις σηκώνουν την αυλαία τους αυτή την εβδομάδα με το θέατρο να μπαίνει ξανά στους κανονικούς του ρυθμούς.

Βασισμένο στη γνωστή κινηματογραφική ταινία «Άντρες έτοιμοι για όλα» ήρθε η σειρά του κοινού να απολαύσει την κωμωδία τώρα και στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή- σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο θέατρο Λαμπέτη.

Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται

από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή, ένα ταξιτζή, ένα δημοτικό υπάλληλο, ένα φούρναρη και ένα σπουδαστή να γίνουν στρίπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους… Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Κώστα Κόκλα, Θανάση Ευθυμιάδη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κώστα Ευριπιώτη, Μάνο Ιωάννου, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η πρεμιέραέγινε την Τετάρτη.

Ο Γιώργος Κιμούλης προτείνει μια «Συνέντευξη»: Ερμηνεύει έναν απαξιωμένο, πλέον, πολεμικό ανταποκριτή που συναντά τυχαία μια σταρ της τηλεόρασης _την υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα. Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι η …σύγκρουση. Πρόκειται για το έργο των Χόλμαν και Βαν Γκoγκ που γνωρίσαμε από τη μεγάλη οθόνη πρώτα στην ολλανδική παραγωγή με την υπογραφή του Τέο Βαν Γκογκ (2003), και έπειτα στην αμερικανική , το 2007 από τον Στιβ Μπουσέμι _ο οποίος και έπαιζε μαζί με τη Σιένα Μίλερ.  Ο Κιμούλης σκηνοθετεί και συνυπογράφει με τον Ακη Δήμου τη μετάφραση και τη διασκευή. Η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αθηνών, στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, κάθε Σάββατο στις 18.00 και 21.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.00.

Την Παρασκευή ξεκινά και ο Γρηγόρης Βαλτινός στο θέατρο Ιλίσια  με το έργο του Τζον Πρίσλεϊ «Ο Επιθεωρητής έρχεται» σε δική του απόδοση – σκηνοθεσία. Μαζί του ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και οι Κερασία Σαμαρά, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Βασαρδάνης, Ευτυχία Γιακουμή και Σταύρος Νικολαΐδης.

Eπίσης, την Παρασκευή, με «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, την παράσταση που περιόδευσε όλο το καλοκαίρι και τώρα εγκαθίσταται στο θέατρο Ακροπόλ, εγκαινιάζοντας τη νέα σεζόν. Σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και με τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου το έργο που γράφτηκε στη μεταπολίτευση, μεταφέρει τον παλμό του στο σήμερα. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου κ.ά.

Πηγή: http://www.protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα