Ολοι σ’ ένα «πακέτο» μπήκαμε!

-Είναι το ίδιο να μη δηλώνει μίζες από εξοπλιστικά και να μην έχει για τον ΦΠΑ…

Του Γ. Ανδρουτσόπουλου

Μπορεί την ερχόμενη Πέμπτη να αρχίσει, κατά τα φαινόμενα, η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, αλλά μαθαίνω ότι η συζήτηση για τις αλλαγές σε ονόματα και διευθύνσεις των κομμάτων έχει ήδη αρχίσει νωρίτερα.

Μάλιστα, κάποια «κακεντρεχής» πηγή μου επέμενε πως το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όνομα για λόγους… συντριβής, αλλά για

λόγους καθαρά… λογιστικής! Δηλαδή, λόγους χρεών στις τράπεζες, οπότε οι εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες!

Ωστόσο, όλο αυτό το σκεπτικό –πέρα για πέρα… αυθεντικό, αν και λίγο… τραβηγμένο από τα μαλλιά– μου έφερε στο νου τις τελευταίες δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, τώρα που… συνταξιοδοτήθηκε από την ενεργό πολιτική, έχει αλλάξει τακτική και τα «ρίχνει» πια σε όλον τον κόσμο, ισοπεδώνοντας τους πάντες.

Μάλιστα, έφτασε και στο σημείο να θέλει να πιστέψουμε ότι η… μικροφοροδιαφυγή ενός πολίτη είναι το ίδιο με τις «θηριώδεις» μίζες που έπαιρναν οι συνήθεις «πράσινοι», αλλά και λιγότεροι «γαλάζιοι» –απ’ όσα, τουλάχιστον, ακούγονται δεξιά κι αριστερά– κυβερνώντες των τελευταίων ετών.

Εντάξει, δεν λέω, η πράξη, από νομικής πλευράς, είναι η ίδια και σαφώς και ποινικά κολάσιμη, αλλά, όπως και να το κάνουμε, νομίζω ότι κάπως διαφέρει το να μη δηλώνεις τις μίζες από τα… εξοπλιστικά με το να μην έχεις να πληρώσεις το χαράτσι από τον ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα