Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Ν.Σίμος

Χθες το βράδυ “εγκατέλειψε” την επαγγελματική του θέση ο γνωστός διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Νίκος Σίμος. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε ν’ αποδεχτεί την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου, στη γενική διεύθυνση της ψυχαγωγίας στη δημόσια τηλεόραση.
Ο ίδιος τη Πέμπτη προσπάθησε να εξηγήσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι είναι ντροπή για την ΕΡΤ, σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο να επαναφέρει έναν συνταξιούχο της. Όπως χαρακτηριστικά

ανέφερε, η ανεργία έχει “χτυπήσει κόκκινο” και θα έπρεπε η ΕΡΤ να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανέργους με τα κατάλληλα προσόντα να λάβουν τέτοιες θέσεις.

Παρόλα αυτά, το ζήτημα είναι πολιτικό με την έννοια ότι ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν κανέναν άλλο στο νευραλγικό αυτό πόστο. Από την άλλη, σε επιστολή του ο Νίκος Σίμος παραδέχεται ότι η ΕΡΤ, είναι ένας οργανισμός που δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του βαλλόμενος και εκ των έσω, ενώ υπογράμμισε ότι μερικά αξιόλογα στελέχη θάβονται από το σύστημα.

Να σημειωθεί ότι, στην υπόθεση της παραίτησης του Νίκου Σίμου βάρυνε και η άρνηση του διευθυντή της ραδιοτηλεόρασης να εγκαταλείψει τη θέση του και να δεχτεί την νέα διευθύντρια επικαλούμενος στενή γνωριμία με τον αρμόδιο υπουργό. Δυστυχώς, η παραίτηση αυτή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι η 70η στην ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα