Πνίγηκε στον Βόσπορο ο Ολυμπιακός

Στην πόλη που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντόλου Εφές με 98-72.

Οι Τούρκοι επωφελήθηκαν από το κακό ξεκίνημα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και την δική τους ευστοχία και ξέφυγαν από τα πρώτα λεπτά του ματς στο σκορ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά

στο 24ο λεπτό του αγώνα (57-48), χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την ολική επαναφορά. Ο Τζόρνταν Φάρμαρ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και η Εφές φρόντισε να ανοίξει και πάλι την ψαλίδα.

Οι Τούρκοι με αυτή την νίκη τους παίρνουν μία σημαντική ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας στην προσπάθεια τους για να τερματίσουν στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το… φάρμακο για τον Φάρμαρ, ο οποίος με άξιους συμπαραστάτες τους Βούγιασιτς, Ερντέν και Σαβάνοβιτς έδωσε στην ομάδα του τη νίκη.

Από τους νικητές ο Αμερικανός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Ο αγώνας:

Η Αναντόλου Εφές ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να αποσπαστεί από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Φάρμαρ μόλις στο 2ο λεπτό του ματς θα σημειώσει το 9-2 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Πέρο Άντιτς μείωσε σε 9-4. Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και επωφελήθηκαν από την κακή εικόνα των “ερυθρολεύκων” στην άμυνα σε συνδυασμό με την δική τους ευστοχία.

Με αυτόν τον τρόπο ο Λούκας θα πετύχει το 16-6, με τον Φάρμαρ να σκοράρει στο τρίτο του διαδοχικό τρίποντο, σημειώνοντας το 19-6 στο 5′. Ο Σαβάνοβιτς ανέβασε την διαφορά στους 15 πόντους και ο Στράτος Περπέρογλου μείωσε σε 21-9, σε μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να είναι καταιγιστικοί. Ο Σάσα Βούγιασιτς στο 8ο λεπτό πέτυχε το 25-9 με εύστοχο σουτ τριών πόντων, ενώ και πάλι ο Σλοβένος με ακόμα ένα τρίποντο ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στους 19 πόντους (28-9).

Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί βρέθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο +17 (30-13) απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης (30-13), οι οποίοι έδειχναν να έχουν αιφνιδιαστεί από την πρώτη περίοδο των Τούρκων (είχαν 5/5 τρίποντα).

Δεν ανησύχησαν οι Τούρκοι

Τα πράγματα, όμως δεν θα αλλάξουν ούτε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Κερέμ Τουντσερί στο 12 με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το 40-17, ολοκληρώνοντας ένα κρεσέντο για την Εφές, η οποία μετρούσε στο ματς 7/7 σουτ τριών πόντων! Το ματς θα πάει σε νταμπλ-σκορ για τους Τούρκους και πάλι από τον Τουντσερί (44-22).

Ο Φάρμαρ με δύο εύστοχες βολές έκανε το 49-30, με τον Τζόι Ντόρσεϊ να προσπαθεί να μαζέψει την διαφορά για τους Πειραιώτες (50-32 στο 19′). Ο Μπάρατς ευστόχησε σε ακόμα δύο βολές, με τον Σαβάνοβιτς να διαμορφώνει το 54-32, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, καθώς ο Πέρο Άντιτς αστόχησε σε σουτ τρι

Keywords
Τυχαία Θέματα