Σαμαράς: Ιδού οι δυο προκλήσεις μας

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε στο συνέδριο Greece Investment Forum: Moving Forward της International Herald Tribune, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, τονίζοντας πως «Πρέπει να κινηθούμε μπροστά, να δούμε πώς θα διορθώσουμε λάθη και πώς θα τα αποφύγουμε στο μέλλον», τονίζοντας, αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, πως «Αντιμετωπίζουμε την κρίση ως μοναδική πρόκληση, κάνοντας όλα εκείνα

που θα απελευθερώσουν δυναμισμό και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αποτελεί πρόκληση να συνειδητοποιήσουμε τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της χώρας μας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα και μίλησε για τους φυσικούς πόρους της χώρας, τον ορυκτό πλούτο και τα ενεργειακά αποθέματα, την γεωστρατηγική θέση καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής μόρφωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Αυτή είναι μια ευκαιρία να αναδειχτεί η χώρα μας σε πρωταθλητή ανάπτυξης και όχι σε παράδειγμα προς αποφυγή». 

Μια δεύτερη πρόκληση, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι «η ανάκτηση της αξιοπιστίας διεθνώς». «Πρέπει να αλλάξουμε την αίσθηση αδυναμίας. Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας ώστε να προκύψει αναγέννηση της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα